9.5.2013

HUIPPUBLOGGAAJAT

Mä oon jo useesti miettiny, mikä siinä on, ettei kaikkiin kommentteihin voi vastata? Vaikka olis kuinka ihania kommentteja, ei huippubloggaaja niihin vastaa. Ja se, jos 1003 kysyy saman kysymyksen, miksei voi julkaista vain yhtä kommenttia ja vastata siihen, osoitettuna vastauksen kaikille. Okei, niitä kommentteja tulee varmaan satoja päivittäin, muttei luulis olevan hankalaa vastata niihin kaikkiin edes jotakin. Se antaa todella huonon kuvan bloggaajasta, joka kirjoittaa lukijoille, muttei kuitenkaan jaksa huomioida niitä, oli huomio sitten nega- tai positiivistä. 

Toinen asia, piilomainonta. On eriasia kertoa rehellisesti lukijoille, että jos klikkaatte linkkiä, bloggaaja saa siitä rahaa. Tai jos saan tuotteen sponsorilta, mainostan sitä täällä, saan rahaa. Mutta se, että tehdään kollaaseja vain tietyn verkkokaupan vaatteista, eikä mainita sanallakaan siitä, että sulle maksetaan siitä. Noista huippublogeista kyllä yleensä huomaa, mitkä on sponssattuja. Miksei siitä voi kertoa rehellisesti? Sinisilmäisiä lukijoita huijataan. Jotenkin musta tuntuu, ettei tässä maassa ole enää yhtään ainoaa huippubloggaajaa (varsinkaan lifestyle- blogia), joilla ei olisi yhtään sponsoroitua asiaa tai postausta. Ois mustakin ihan kiva saada jokaisesta postauksesta rahaa, mutta kyllä mä siitä teille lukijoille rehellisesti kertoisin. Niin ja oletteko huomanneet, lähes kaikille lifestyle-bloggaajilla on samanlaisia vaatteita ihan pilvinpimein? Mistähän ne on tullut, jaa a. 

Sitten, rehellisyys. Miksei voi olla rehellinen lukijoille? Pitää valehdella esim jostain laukun aitoudesta. Kyllä mä itse bloggaajana tiedän, ettei kaikkea voi tuoda julki. Mut miks edes kirjottaa jostain asiasta, jos siitä ei voi kertoa enempää? Sit ihmetellään, miten netissä liikkuu huhuja eroista ja kuolemista. Toki mullakin on asioita, mitä en halua "julkisuuteen" tuoda, mutta niistä mä sitten vain yksinkertaisesti olen hiljaa. 

Kuvat. Ensin bloggaajat julkaisevat upeita hyvälaatuisia kuvia, ja yhtäkkiä rupeaa ilmestymään paskalaatuisia iphone kuvia, lisätään kuvia instagrammista, missä suurinosa lukijoista on ne jo huomannut. Innostus lukea blogia lopahtaa jo siinä. Myönnän, ei munkaan kuvat huippulaatua koskaan ole, mutta varmasti panostaisin, jos olisin joku 4000 lukijan omistava (ja saisin vielä rahaa tästä). 

Kiitos, olen puhunut.

5 kommenttia:

  1. Mua kans ärsyttää niin suunnattomasti toi kommentteihin vastaamatta jättäminen! Sitten jos johonkin kommentoidaan, niin johonkin negatiiviseen pitää käydä itseä vähän puolustelemassa.
    Ymmärrän toki,että niitä viestejä tulee, mutta joku "Kiitos kommenteista :)" heitto johonkin väliin edes, ei niin kauhean suuri vaiva pitäisi olla. Ne kommentoijat kun tosiaan noissa isoissa blogeissa on niitä maksavia asiakkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tai sitten jos joku kirjottaa rakentavaa palautetta, ni heitetään et tarviiko sitä päätä tulla aikomaan. Ärsyttäviä! Kaikkiin kommentteihin vastataan vittuilevaan sävyyn, ellei nyt satu olemaan joku 399404 sanan ylistyskommentti!

      Poista
    2. Siis kaikkiin niihin kommentteihin, mihin vastataan :D

      Poista
  2. Niin samaaa mieltä sun kanssas!! :) Samoja asioita oon miettinyt :D

    VastaaPoista

Risuja vai ruusuja? Kerro huolesi.♥